ΣΠΕΙΡΑ

ΣΠΕΙΡΑ λογότυπο

Προβολή Ταινίας 'Relatos Salvajes' [Τετάρτη 4 Σεπτ.'19]

Προβολή Ταινίας 'Relatos Salvajes'
Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019, ώρα 9:30μμ
Προβολή της ταινίας:
(Ιστορίες για Aγρίους, Wild Tales)

Έτος παραγωγής: 2014
Σκηνοθεσία: Damián Szifron
Διάρκεια: 122 λεπτά

// Όλες οι προβολές στη ΣΠΕΙΡΑ είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό //

 Οι θερινές προβολές γίνονται στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του κτιρίου της ΣΠΕΙΡΑΣ.  



σύνοψη:
Μια μαύρη, θεοσκότεινη κωμωδία που όχι μόνο θα ψυχαγωγήσει, αλλά θα προσφέρει και μια αίσθηση εκτόνωσης στον θεατή, μέσα από 6 καλογραμμένες «άγριες» ιστορίες, που πίσω από κάποιες από αυτές, ίσως δει τον εαυτό του. Μια κινηματογραφική εμπειρία που θα σας κάνει να φύγετε από την προβολή νιώθοντας σίγουρα ελαφρύτεροι.
Έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, στις οποίες τα πάντα πηγαίνουν αδιανόητα στραβά, με αποτέλεσμα οι πρωταγωνιστές τους να βγαίνουν εκτός ελέγχου μέχρι να έρθει η κάθαρση, είτε από το πρίσμα της λύτρωσης, είτε της απόλυτης ισοπέδωσης. Γιατί, όλα τα δεινά πρέπει κάποτε να βρίσκουν ένα τέλος...
Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από τις 6 εξωφρενικές ιστορίες, με τους κεντρικούς ήρωες να δοκιμάζονται από απρόβλεπτες καταστάσεις, στις οποίες διακρίνονται πολλά αγκάθια του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Η εξέλιξη των γεγονότων αποδεικνύεται απολαυστικά σουρεαλιστική, τη στιγμή που έννοιες όπως η εξαπάτηση, η εκδίκηση, η διαφθορά και η απόγνωση βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση. Οι ιστορίες δεν διασταυρώνονται, καθώς η κάθε μία είναι ξεχωριστή κι αυτοτελής, με τους χαρακτήρες και τους ηθοποιούς να μην μεταπηδούν στις επόμενες. Και οι 6 ξεχειλίζουν από ενέργεια, με την πρώτη να προετοιμάζει καλά τον θεατή για το τι θα ακολουθήσει, ενώ όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, η ένταση κάθε ιστορίας σταδιακά κορυφώνεται. Ο Ντάμιαν Σίφρον, που εκτός από την σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο, αρνείται να παρουσιάσει τους ήρωές του σαν θύματα και δεν τους επιτρέπει κανένα περιθώριο ανοχής ή συμβιβασμού.
Τα ξεσπάσματά τους μπορεί να φαντάζουν υπερβολικά έως κι εξωπραγματικά, πολλά όμως από αυτά έχουν σίγουρα περάσει από το μυαλό πολλών από εμάς. Έχοντας τον Αλμοδοβάρ στην παραγωγή, δεν στερείται της σφραγίδας του, με τον σκηνοθέτη να μην αφανίζεται πίσω από τον ογκόλιθο ενός τέτοιου ονόματος, αλλά να καταφέρνει να αφήσει το στίγμα του. Στους πρωταγωνιστές θα δείτε γνωστούς και μη αργεντινούς ηθοποιούς, όπως τον Ρικάρντο Ντάριν ή τον Ντάριο Γκραντινέτι, με τον καθένα από αυτούς να μοιάζει ιδανικός για τον ρόλο που έχει κληθεί να ερμηνεύσει.