ΣΠΕΙΡΑ

ΣΠΕΙΡΑ λογότυπο

Ενημερωτική εκδήλωση για τον βιασμό της φύσης [Παρασκευή 7 Αυγ. 2020]

εκδήλωση, ενημέρωση, Στελακάτος
Ο χώρος ελεύθερης έκφρασης “ΣΠΕΙΡΑ” σας καλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον βιασμό της φύσης στο βωμό της κερδοφορίας των πολυεθνικών.

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε δεδομένο πως τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος δεν έχουν ηθικούς αυτουργούς. Δεν καταλογίζονται ευθύνες, ή στην καλύτερη, όταν κάποιοι “υπεύθυνοι” παραπέμπονται σε δίκες, οι υποθέσεις τραβάνε δεκαετίες και την πληρώνουν συχνά οι εργαζόμενοι και όχι οι ηθικοί αυτουργοί. Τί γίνεται όμως όταν κάποιος εργαζόμενος, έχοντας πλούσια στοιχεία στα χέρια του, καταγγέλλει δημόσια τα εγκλήματα των εργοδοτών του; Η δικαιοσύνη τότε λειτουργεί άψογα. Οι μηνύσεις σε βάρος του εργαζόμενου πέφτουν βροχή και τα δικαστήρια γίνονται κανονικά.

Την Παρασκεύη 7 Αυγούστου 2020 θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από κοντά όλες τις πτυχές του ζητήματος. Πού και πώς μεγαλώνουν τα εκτρεφόμενα ψάρια; Με ποιόν τρόπο επιβαρύνεται ο βυθός και ποιός είναι ο αντίκτυπος στις ακτές; Ποιοί είναι οι φορείς που καλούνται να ελέγχουν τις συνθήκες παραγωγής των ειδών και τη διαχείριση των λημμάτων που προκύπτουν; Τέλος, πώς λειτουργεί το δικαστικό σύστημα, τί κάνουν οι εργοδότες, πώς το βλέπουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και πώς το βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι. Θα παρουσιαστεί πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και θα ακολουθήσει συζήτηση. 

Εισήγηση: Λοβέρδος Χρήστος Στελακάτος (ιχθυολόγος)

Ώρα έναρξης: 21.00 
Στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της “Σπείρας”
Είσοδος ελεύθερη

 Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο της Παρασκευής.
Πάντα με ελεύθερη συνεισφορά.
Όλα τα έσοδα του καφενείου θα διατεθούν για τα μεταφορικά έξοδα του συντρόφου.