ΣΠΕΙΡΑ

ΣΠΕΙΡΑ λογότυπο

Προβολή Ταινίας "Wendy and Lucy" [Τετάρτη 1 Αυγ.]

Προβολή Ταινίας "Wendy and Lucy" [Τετάρτη 1 Αυγ.]
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, ώρα 9:30μμ
Προβολή της ταινίας:
"Wendy and Lucy"
 
// Όλες οι προβολές στη ΣΠΕΙΡΑ είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό και πραγματοποιούνται στον εξωτερικό, προαύλιο χώρο του κτιρίου. //
Έτος παραγωγής: 2008
Σκηνοθεσία: Kelly Reichardt
Σενάριο: Jonathan Raymond, Kelly Reichardt
Πρωταγωνιστές: Michelle Williams, Lucy, David Koppell

Υπόθεση: 
 Η Wendy Caroll (Michelle Williams) κατευθύνεται οδικός στο Ketchikan της Αλάσκας για να μπορέσει με την ελπίδα να βρει μια επικερδή εργασία και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή μαζί με το σκυλί της, την Lucy. Όταν το αυτοκίνητο της παθαίνει βλάβη στο Όρεγκον, συλλαμβάνεται για μικροκλοπή σε ένα τοπικό σουπερμάρκετ, προσπαθώντας να βρει τροφή για το σκυλί της. Αναγκάζεται να αφήσει την Lucy δεμένη έξω από το σουπερμάρκετ. Όμως όταν πλέον απελευθερώνεται, η Lucy έχει γίνει άφαντη. Η Wendy απελπισμένη προσπαθεί να τη βρει, ενώ ταυτόχρονα βιώνει διάφορες ανθρώπινες καταστάσεις κατά την παραμονή της στην μικρή κωμόπολη.
 
Σύντομη κριτική: 
Ανεξάρτητο "road movie" που διαθέτει μια συγκλονιστική δραματική ερμηνεία (Μισέλ Γουίλιαμς), original ύφος και χίπικη αισθητική των '60ς - '70ς. Η πραγματική Αμερική σήμερα, βρίσκεται "στο δρόμο", χωρίς ιδεολογική πυξίδα και όραμα, αναζητώντας όχι το ξεφουσκωμένο "αμερικάνικο όνειρο" αλλά ανθρωπιά κι αξιοπρέπεια. Η Γουέντι αναζητά τη Λούσι, το σκυλί της (με το οποίο είναι δεμένη σπαραχτικά, όπως κάθε φιλόζωος) σε μια πορεία με διαφαινόμενη τραγική κατάληξη από συνεχόμενες ατυχείς καταστάσεις. 
Το φινάλε απελευθερώνει την ενέργεια της ηρωίδας, ανατρέπει την διαφαινόμενη άσχημη τροπή και με αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον. Η φυσική της εναντίωση στην "κοινωνία της εκμετάλευσης και της αδικίας" μετατρέπεται σταδιακά κι υποσυνείδητα σε ταξικό αγώνα για την επιβίωση. Σκληρή η αλήθεια που δεν εξωραϊζεται. (πηγή)