ΣΠΕΙΡΑ

ΣΠΕΙΡΑ λογότυπο

Προβολή Ταινίας ''Perfetti sconosciuti'' (Perfect Strangers) [Πέμπτη 9 Αυγ.]

Προβολή Ταινίας ''Perfetti sconosciuti'' (Perfect Strangers) [Πέμπτη 9 Αυγ.]
Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, ώρα 9:30μμ
Προβολή της ταινίας:
"
Perfetti sconosciuti"
('perfect strangers')
 
// Όλες οι προβολές στη ΣΠΕΙΡΑ είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό και πραγματοποιούνται στον εξωτερικό, προαύλιο χώρο του κτιρίου. //
Έτος παραγωγής: 2016
Σκηνοθεσία: Paolo Genovese
Υπόθεση εν συντομία:
Επτά μακροχρόνιοι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι του ενός, για δείπνο. Οταν αποφασίσουν να μοιραστούν μεταξύ τους το περιεχόμενο κάθε μηνύματος, email και κλήσης που λαμβάνουν, πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται. 

Πιο αναλυτικά:
Έξυπνη σάτιρα της σύγχρονης (μικρο)αστικής ηθικής με δυόμισι εκατομμύρια Ιταλούς θεατές και Ντονατέλο (τα ιταλικά Όσκαρ) καλύτερης ταινίας και σεναρίου. Η ιστορία της εκτυλίσσεται ένα βράδυ με έκλειψη σελήνης, όταν σε ένα φιλικό δείπνο εφτά συνδαιτυμόνες αποφασίζουν ν’ αφήσουν τα κινητά τους στο τραπέζι, μοιραζόμενοι εφεξής με τους υπολοίπους οτιδήποτε φτάνει σ’ αυτά. Πρόκειται για μια επίκαιρη ιδέα η οποία αναπτύσσεται μέσα από ένα πανέξυπνο σενάριο σε μια σκληρή, σαρκαστική καταγγελία για τη βαθιά κι απάνθρωπη υποκρισία των σύγχρονων σχέσεων. Αν και θεατρικής δομής, διαθέτει κινηματογραφικό ρυθμό, υποδειγματικό καστ, σκηνοθετική αξιοποίηση του περιορισμένου χώρου και ένα ανατρεπτικό φινάλε που στάζει φαρμάκι. 

Το Perfetti Sconosciuti αντλεί δύναμη από τη θεατρική του στόχευση και έμπνευση μάλλον από τα τιπς που προσδιορίζουν την αστική ζωή του 21ου αιώνα. Διερευνά τα απωθημένα των Ιταλών μικροαστών και σχεδόν εξυμνεί την «ασφαλή» προσέγγιση της μπουρζουαζίας στα συναισθηματικά και σεξουαλικά ταμπού.

πηγές:
https://www.athinorama.gr/cinema/movie/perfetti_sconosciuti-10057199.html
http://discuss.cine.gr/film.asp?id=721823&page=4