ΣΠΕΙΡΑ

ΣΠΕΙΡΑ λογότυπο

Ενημέρωση για τις αναπλάσεις θα έχουμε;

στρατόπεδο Δούκα, κάστρο Αγίου Ανδρέα, Πρέβεζα
Τους τελευταίους μήνες έχουν δημοσιευθεί διάφορα σχετικά με την ανάπλαση των στρατοπέδων της πόλης (πρόσφατα έγινε σχετική δημοσίευση για το Στρατόπεδο Δούκα, Κάστρο Αγ. Ανδρέα) χωρίς όμως να έχει γίνει από κάποιον αρμόδιο φορέα μια επίσημη και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με το υποτιθέμενο σχέδιο ανάπλασης.
Οι περιορισμένες πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς “διαρρεύσει” στα τοπικά μέσα δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανές να δώσουν μια πλήρη εικόνα, παρά μόνο ένα πολύ θολό περίγραμμα που προφανώς δεν είναι αρκετό, εφόσον πρόκειται για ενα ζήτημα τόσο σημαντικό για την καθημερινότητα της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε το πώς, το πότε και με ποιόν τρόπο θα γίνει η ανάπλαση των δημοσίων υπαίθριων, ημιυπαίθριων και κλειστών χώρων. Δεν είμαστε εμείς που θα εκπροσωπήσουμε ολόκληρη την πόλη και τους κατοίκους της. Πιστεύουμε όμως ότι ούτε αυτή ούτε καμία περιφερειακή ενότητα, κανένα Υπουργείο Άμυνας, κανένα Υπουργείο Πολιτισμού, καμία Δημοτική Αρχή, μπορεί ή πρέπει να το κάνει χωρίς δημόσια διαβούλευση.

Διαβούλευση που να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε κάτοικο κι όχι μόνο στους πολίτες αυτής της πόλης, τουλάχιστον να ενημερωθεί για το τί εννοούν όταν μιλάνε για 'ανάπλαση'.
Επιζητούμε και απαιτούμε επίσημη, έγκυρη μα κυρίως έγκαιρη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς προς τους κατοίκους της πόλης.
Κι ελπίζουμε πως και οι κάτοικοι με τη σειρά τους θα επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία και δεν θα περιμένουν πότε θα οριστεί η στείρα ανακοίνωση των όσων θα έχουν ήδη αποφασίσει άλλοι για εμάς και για τον τόπο μας.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους και όλες.

ΣΠΕΙΡΑ
Ανοιχτή Συνέλευση κάθε Κυριακή στις 8:00 μ.μ.