ΣΠΕΙΡΑ

ΣΠΕΙΡΑ λογότυπο

Είμαστε όλοι ξένοι

Είμαστε όλοι ξένοι
Ανέκαθεν στον πλανήτη μας τα συμφέροντα των δυνατών κατακρεουργούσαν τους αδύνατους, με μοναδικό σκοπό το κέρδος και την επιβολή! Κατατρεγμένοι μετανάστες ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον βρίσκονται στη μέση ενός ανούσιου και άνισου πολέμου για αυτούς, μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας, υπό τη στέγη της μαμάς Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες  επικαλούνται τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, την ίδια στιγμή που υπερασπίζονται την σταθερότητα και την ειρήνη, στέλνουν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις του ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία στη Μεσόγειο! Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν δημόσια πως η γείτονα χώρα μας έχει κηρύξει τον "πόλεμο χωρίς σφαίρες" και οι ίδιοι που ανέχονται και επικροτούν τη δράση των "εθνοφρουρών" στον Έβρο και των ταγμάτων πολιτοφυλακής στη Χίο και στη Μυτιλήνη! Είναι οι ίδιοι που δεν λένε κουβέντα για τους νεκρούς σε Έβρο και Αιγαίο αλλά κόπτονται για την ασφάλεια και την υγεία προσφύγων και μεταναστών, εντός των κλειστών κέντρων-φυλακών που έχουν ανατεθεί ως φιλέτα δια τρία, σε Άκτωρ-Τέρνα-Μυτιληναίο για Λέσβο-Χίο-Λήμνο αντίστοιχα.

Η ανοχή όλων αυτών είναι το χειρότερο πρόσωπο του φασισμού. Στις "Ειδήσεις" των 8 δεν θα δείτε τον εμπρησμό στο stage 2 στη Σκάλα Συκαμνιάς και τη φωτιά που βάλανε "αγανακτισμένοι κατοίκοι" του νησιού στο σχολείο προσφύγων και μεταναστών "One Happy Family" στη Λέσβο. Δεν θα δείτε την ίδρυση "συλλόγου κυνηγών λαθρομεταναστών" με πρόεδρο έναν φερόμενο αξιωματικό του ελληνικού στρατού στο Βόλο. Δεν θα δείτε το καθημερινό λιντσάρισμα κατά εθελοντών. Δεν θα δείτε το κάψιμο της δομής 'Αλληλεγγύη' στη Χίο, που μάζευε είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα για πρόσφυγες από το 2015. Δεν θα δείτε ρεπορτάζ για τις δύο επιβεβαιωμένες δολοφονίες - από ελληνικά πυρά - του Μουχάμαντ Γκουλζάρ (πρώην ένοικο στο 611 του City Plazza) και του Μοχάμαντ ελ-Αράμπ [Muhammad el Arab], στην προσπάθειά τους να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Το χέρι όλων αυτών οπλίζει η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρώπης-φρούριο.

Όλα αυτά γίνονται τώρα, τον Μάρτη του 2020 και γίνονται στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί που τα κάνουν δηλώνουν "αγανακτισμένοι" ή "απλοί πατριώτες". Είναι κοινοί φασίστες, και όσο τους ανεχόμαστε γινόμαστε και εμείς. Ακούστε το καλά: Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είμαστε μαζί. Δεν παίζουν αυτοί γεωπολιτικά παιχνίδια. Παιχνίδια παίζουν όσοι δημόσια διασπείρουν τον φόβο και το μίσος, όσοι κλείνουν σύνορα και απαγορεύουν επιλεκτικά τις δημόσιες συναθροίσεις, όσοι τους ψήφισαν, και όσοι κρατάνε "ίσες αποστάσεις" από το μπουμπουνητό της μάχης. Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών με κάθε μέσο.

Μαζί να διαλύσουμε το καθεστώς «εθνικής έκτακτης ανάγκης» που μόνο σκοπό έχει να επιβάλει σαν κανονικότητα την αυθαιρεσία της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών, την φίμωση και δαιμονοποιήση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και κάθε διαφορετικής γνώμης. Ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά κέντρα. Χαρτιά στους αιτούντες άσυλο με συνοπτικές διαδικασίες, φάπες και απομόνωση σε όσους κοιμούνται πατριώτες και ξυπνάνε εθνικιστές. Στον κόσμο των απανταχού εργολάβων και καναλαρχών, των επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, των πολιτικών που τους εκτρέφουν και τους ανέχονται, καταπατώντας περιβάλλον, δημόσιους χώρους και ανθρώπινα δικαιώματα, είμαστε όλοι ξένοι. Δεν υπάρχει δρόμος για "ίσες αποστάσεις" όταν βλέπεις κατάματα το κτήνος του φασισμού.

Η αλληλεγγύη δε γνωρίζει σύνορα!

Χώρος Ελεύθερης Έκφρασης - ΣΠΕΙΡΑ